27 mei 2024

Iedere vijf jaar organiseren de Ulftse muziekverenigingen samen de Ulftse Taptoe. Al zeven keer is op het Kennedyplein een avondvullend programma vertoond. Schutterij “De Eendracht” doet hier graag aan mee. We wachten dan ook met smart op de achtste editie. Deze stond gepland voor 2020; ons gezamenlijke jubileumjaar. Dat liep helaas anders.


De nieuwe editie staat nu voor 2025 gepland, wat betekent dat we alweer gaan starten met de voorbereiding van de show. Onze instructeur begint met het bedenken van de taptoe (een show op zelf gespeelde muziek) en in het winterseizoen starten we met het oefenen van nieuwe elementen. Dit doen we binnen in ons clubgebouw en als het weer tijd wordt om lekker buiten te oefenen, zitten deze elementen al een beetje in het hoofd.
De marsmuziek wordt toegevoegd en stukje bij beetje vormt de taptoe zich tot een mooi geheel. In ongeveer anderhalf jaar leren we samen een nieuwe show die we op één avond mogen opvoeren. Samen met Stichting Taptoe Ulft, fanfare KNA, schuttersgilde St. Hubertus, schuttersgilde St. Joris en de Harmonie Ulft wordt een planning gemaakt hoe deze avond eruit komt te zien. 

Een spannende avond met ongeveer 3000 bezoekers op het Kennedyplein waarbij we ons beste beentje voorzetten, maar ook genieten van de andere verenigingen. Waar enkele van onze trompetters van de toren blazen en we met alle verenigingen samen ook een aantal muziekstukken spelen. En dan mogen we eindelijk onze show laten zien! Met gezonde spanning en veel goede zin maken we er weer het beste van, en proosten na de tijd met alle muzikanten op een prachtig evenement.

We kijken uit naar een nieuw spektakel in 2025! Tot dan!

Voor meer info: taptoe-ulft