16 juni 2024

Jeugdvendelen

Bij Schutterij “De Eendracht” kun je niet alleen muziek maken, maar je kunt bij ons ook vendelzwaaien. Misschien denk je bij vendelzwaaien al snel aan grote zware vendels waarmee een vendelhulde gebracht wordt, maar vendelzwaaien is er ook voor de jeugd.

Het jeugdvendelzwaaien kent 2 categorieën:
1) De aspirant vendelier tot en met 11 jaar;
2) De junior vendelier van 12 tot en met 17 jaar.

Het vendelzwaaien voor de jeugd bestaat, net als voor de volwassen, uit het zwaaien van verschillende slagen op muziek. Het begint eenvoudig met 4 verschillende slagen. Dit kan steeds een stapje moeilijker gemaakt worden door andere slagen op te nemen in het programma.

Momenteel heeft Schutterij “De Eendracht” 1 aspirant vendelier en komen we tijdens de wedstrijden uit in de Vaandelklasse.

De opleiding is in handen van Luc Koenders. Luc heeft niet alleen verstand van het jeugdvendelen, maar is ook Senior vendelier bij Schutterij “De Eendracht”. Iedere zaterdag wordt er geoefend met het vendelzwaaien, zowel voor de jeugd als voor de Senioren.

Als jeugdvendelier krijg je een vendel en bijbehorend uniform van de vereniging. Daarnaast doe je mee aan alle leuke en gezellige activiteiten van de vereniging, zoals concoursen waarbij speciale vendelwedstrijden zijn voor de jeugd, de kermis, serenades etc.

Schutterij “De Eendracht” is nog op zoek naar nieuwe jeugdvendeliers.
Dus lijkt het je leuk om te vendelen met een groep, mee te doen met wedstrijden en houd je van gezelligheid?
Kom dan gerust eens kijken en meedoen tijdens een oefenavond of neem contact met ons op!