24 april 2024

Jeugdschieten

Bij Schutterij “De Eendracht” kun je niet alleen muziek maken of vendelen, maar je kunt er ook schieten. Voor de kleinere schutters onder ons is er de kinderkruisboog. Deze kleine kruisboog lijkt op een echte kruisboog, alleen is deze kleiner en heeft in plaats van een echte pijl een pijl met een zuignap. Hiermee wordt geschoten op houten kippen. De jeugdkruisboog is een mooie opstap naar het kruisboogschieten. Op de zondagochtend in de Oktoberschietmaand kan de jeugd onder begeleiding ook schieten op een echte kruisboog, luchtgeweer of op de geluksbaan.

Tijdens de kermis is er voor de jeugd zelfs een houten vogel waarop geschoten kan worden. Tijdens dit jeugdkoning(inne)schieten wordt er gestreden om jeugdkoning(in) van Schutterij “De Eendracht”. Mocht je jeugdkoning of -koningin worden dan mag je bij speciale gelegenheden met ons mee om te schieten.

Ben je lid van ons korps dan kun je tijdens concoursen zelfs ook nog in wedstrijdverband schieten. Dit is uiteraard wel aan leeftijden gebonden.