12 juli 2024

Schieten is een belangrijk onderdeel van Schutterij “De Eendracht”. Er zijn diverse disciplines waarbinnen geschoten wordt, namelijk: kruisboog, luchtgeweer en luchtpistool.

Het hele jaar door zijn er schietactiviteiten. De meeste mensen zijn wel bekend met het schieten tijdens de kermis. Op maandagochtend is er dan het vogelschieten voor leden, gevolgd door het koning(inne)schieten. Kermisdinsdag zijn er verschillende schietactiviteiten waaraan ook niet-leden mogen deelnemen. Dan kan men kruisboogschieten en belschieten en voor de jeugd is er dan ook koning(inne)schieten.

Er wordt ook geschoten op de concoursen die wij bezoeken. Er wordt dan individueel en in korpsverband meegedaan aan de onderdelen luchtgeweer, kruisboog en luchtpistool. Maar niet alleen de volwassenen schieten tijdens de concoursen, ook ons jeugdteam schiet mee met het luchtgeweer.

Daarnaast doet de Schutterij ook met een team mee in een kruisboogcompetitie met een aantal buurtverenigingen.

De laatste zaterdag van september gaan we kleiduivenschieten en dat is de aanloop naar de “oktoberschietmaand”. In oktober kan er ieder weekend door iedereen geschoten worden in ons clubgebouw “De Tamboer”. Je hoeft hier geen lid van de vereniging voor te zijn. Op de zaterdagavond en zondagmorgen kan men dan schieten met luchtgeweer, kruisboog en luchtpistool. Op de zondagochtend kan de jeugd ook onder begeleiding kruisboogschieten. Naast het schieten op de kaarten is er ook een geluksbaan waarop geschoten kan worden waaraan zowel jong als oud veel plezier beleeft. Het laatste weekend stijgt de spanning, want dan worden de prijzen verdeeld tijdens de kampochtend voor de jeugd en kampavond voor de volwassenen. Tijdens deze alles beslissende kampochtend/ avond wordt beslist wie er met de prijzen en het felbegeerde speldje naar huis gaat.

Kom in oktober gerust eens kijken en schieten, ook indien je (nog) geen lid bent! Het is heel laagdrempelig en erg gezellig. Ook is het geen probleem indien je geen schietervaring heeft, wij helpen je graag!