27 mei 2024

Schutterij “De Eendracht”

Grote kans dat je Schutterij “De Eendracht” al wel eens voorbij hebt zien komen, bijvoorbeeld tijdens de opening van de Ulftse kermis. Je herkent onze 51 korpsleden aan de bruine uniformen met gouden accenten en natuurlijk onze witte slobkousen. Maar ook als je luistert, kun je ons goed herkennen. Zo hebben we een typische instrumentsamenstelling, met trommen en trompetters.

Ons zevenkoppige bestuur, de acht vendeliers en onze jeugdvendelier herken je aan hun donkerblauwe met witte kleding. Het korps staat onder leiding van Ruben Peters als commandant, Kim Peppelman als Tambour-maître en korpsinstructeur Gerjo Seesink. Gerjo zal je zeker tegenkomen als je bij ons komt spelen, want hij verzorgt ook een deel van de (jeugd)opleiding.

Schutterij “De Eendracht” bestaat inmiddels al meer dan 100 jaar en heeft daarmee een rijke historie. Hiervoor hebben we in 2022 zelfs een koninklijke erepenning ontvangen! In het submenu vind je belangrijke mijlpalen van Schutterij “De Eendracht” en tref je alle hoogheden van onze vereniging aan.