16 juni 2024

Jeugdcommissie

Aandacht voor de jeugd was er altijd al bij Schutterij “De Eendracht”. Alleen is daar nu officieel invulling aangegeven, door de jeugdcommissie die begin 2019 in het leven is geroepen. De jeugd heeft immers de toekomst en met die toekomst zijn we volop bezig.

De jeugdcommissie is er speciaal om de jeugd te enthousiasmeren voor de schutterij, om jongeren te werven en te binden. Uiteraard horen daar ook leuke activiteiten bij, zoals een middag bowlen, of een jeugdkamp!

Door contacten met andere schutterijen, zoals tijdens concoursen, wisselen we vaak ideeën met elkaar uit. Zo kijken we bijvoorbeeld hoe jonge vendeliers makkelijker de overstap naar de senioren kunnen maken. Daarnaast willen we de jongeren bij “De Eendracht” zichtbaarder maken. De leeftijden variëren enorm, van 7 tot 16 jaar. Een mooie groep waar we ontzettend trots op zijn!

De jeugdcommissie spant zich ondertussen ook in door het jaar heen diverse activiteiten voor de jeugd van Schutterij “De Eendracht” te organiseren, zoals open repetities, bowlen en een schietavond of -competitie. Ook neemt de jeugd deel aan Jong “De Eendracht”. Door deze initiatieven hoopt de jeugdcommissie de betrokkenheid bij de vereniging nog meer te vergroten. Ook tijdens de jaarlijkse kermis hebben we de hele dinsdagmiddag aandacht voor de jeugd met allerlei activiteiten.

Ook tijdens koningsdag, met activiteiten op ons Zwarte Plein, laten we ons zien. De kinderen kunnen dan een keer trommelen, vendelen of (als ze het lukt) op de trompet blazen. Dit doen we al een aantal jaren met succes, hierdoor worden we ook meer zichtbaar en de drempel wordt voor de jeugd laag gehouden.

We oefenen 1x in de week, op zaterdagmiddag in ons gebouw en daarnaast krijg je een instrument in bruikleen. Als je dan wat verder gevorderd bent, mag je deelnemen aan Jong “De Eendracht.” Hierin leer je samen spelen met trommelaars en trompetspelers. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan het “marcheren” , want ook dat is een belangrijk onderdeel binnen onze schutterij.

Vind jij de schutterij net zo leuk als wij? Twijfel niet en kom gezellig een keer kijken tijdens een van onze oefenavonden, elke zaterdag van 18:00 uur tot 19:30 uur in het clubgebouw op het Zwarte Plein.

De jeugdcommissie bestaat uit:

  • Luc Koenders
  • Sarah Liebrand
  • Floor Gijsberts
  • Björn Gosselink
  • Sharon Beskers
  • Melanie Kraan