27 mei 2024

Muziekopleiding

Bij Schutterij “De Eendracht” wordt de muziekopleiding intern verzorgd. Allereerst maak je een keuze welk instrument je wilt bespelen. Je kunt hierbij kiezen tussen een blaasinstrument of een slagwerkinstrument. Onze muzikale opleiding voor de blaassectie wordt verzorgd door Gerjo Seesink. Gerjo is afgestudeerd op trombone en tuba en is professioneel betrokken bij de opleiding binnen Schutterij “De Eendracht”. Gerjo is naast verantwoordelijk voor de opleiding van de blaassectie ook dirigent/ instructeur van het voltallige muziekkorps. De lessen van Gerjo vinden plaats op de zaterdag(na)middag in ons clubgebouw ‘’De Tamboer’’.

De slagwerkopleiding is in handen van Collin Janssen. Collin is afgestudeerd aan het Conservatorium en heeft zijn eigen drumschool. Drummen is voor jong en oud en ongeacht je drumniveau: plezier staat bij Collin voorop! De trommellessen van Collin volg je op een moment dat het jou goed uitkomt, deze lessen volg je bij de drumschool van Collin aan zijn huis.

De minimale leeftijd om te beginnen met de opleiding is 7 jaar. De lestijden bepalen we in onderling overleg.

Voor de lessen gebruiken we moderne boeken. Wanneer je het bespelen van het instrument onder de knie hebt, start je met het leren van de marsmuziek. Zodra je 2 marsen kunt spelen, dan mag je ook al een keer een oefenavond met het korps meedoen. Dit is op dezelfde avond als het oefenen voor het marcheren. Het korps repeteert op de zaterdag van 18.00-19.30 uur. (na de muzieklessen)

Bij Schutterij “De Eendracht” gaat het niet alleen om de muzikale opleiding. Naast het muzikale gedeelte en de gezelligheid is het ook belangrijk dat je goed leert marcheren. Tijdens de concoursen wordt er namelijk ook beoordeeld of we goed marcheren en defileren. Al vroeg ga je dan ook met het korps mee oefenen. Nog niet met het blazen of trommelen, maar wel met het marcheren. Het in de maat leren lopen en de daarbij behorende commando’s leren kennen gebeurt dus eigenlijk al vanaf het begin. (dit is een keer in de maand).

De opleidingskosten zijn €10,- per kwartaal. Een instrument krijg je in bruikleen van de vereniging.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit bovenstaande, neem dan contact op middels het contactformulier, met Theo Overgoor of kom gewoon eens binnenlopen op de zaterdagavond tijdens onze repetitie.