16 juni 2024

Jeugdopleiding

Om te beginnen bij Schutterij “De Eendracht” hoef je nog geen muzieknoten te kunnen lezen. Dit mag uiteraard wel, maar is geen vereiste. Wel moet je 7 jaar of ouder zijn.

Waarschijnlijk heb je al wel een idee welk instrument je wilt bespelen. Een instrument krijg je in bruikleen van de vereniging. Zodra je de een keuze hebt gemaakt voor trompet of slagwerk, starten de lessen. Deze lessen zijn iedere zaterdag, waarbij we de lestijden in overleg vaststellen.

De opleiding tot korpslid binnen Schutterij “De Eendracht” wordt intern verzorgd. Kies je voor een trompet, dan is Gerjo Seesink jouw docent. Hij is ook de dirigent/ instructeur van het korps. Gerjo is afgestudeerd op trombone en tuba en is binnen Schutterij “De Eendracht” professioneel met de opleiding bezig.
Voor het slagwerk is Collin Janssen de docent. De trommellessen bij Collin zijn gericht op het aanleren van algemene, technische vaardigheden. Dit gebeurt aan de hand van ritmische oefeningen en lesboeken. Ook het leren noten lezen is een onderdeel van de lessen.

De lessen vinden plaats in ons clubgebouw ‘’De Tamboer’’, op de zaterdag(na)middag. Voor de lessen gebruiken we moderne boeken. Wanneer je het bespelen van het instrument onder de knie hebt, begin je met het oefenen van de marsen. Zodra je 2 marsen kunt spelen, mag je ook een keer met het korps meedoen. Dit is op dezelfde avond als het oefenen voor het marcheren.

Al vroeg ga je namelijk al met het korps mee oefenen. Nog niet met het blazen of trommelen, maar wel met het marcheren. Het in de maat leren lopen en de commando’s die daar bij horen, leer je dus al vanaf het begin (dit is één keer in de maand). Dit heb je dus zo onder knie en tegen de tijd dat je ook de muziek kunt maken, kun je al snel volledig meedoen.

Tegelijk met de lessen kom je ook in jong “De Eendracht”, hierin speel je met medeleerlingen op het niveau van de lessen. Zo leer je vanaf het begin ook samen te spelen. Jong “De Eendracht” oefent van 17.15-17.45 uur. Het korps repeteert van 18.00-19.30 uur. (na de muzieklessen)

De opleidingskosten zijn €10,- per kwartaal.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit bovenstaande, neem dan contact op middels het contactformulier, met onze voorzitter Theo Overgoor of kom gewoon eens binnenlopen op de zaterdagavond tijdens onze repetitie.