1 maart 2024

Schutterij “De Eendracht” Ulft

Grote kans dat je Schutterij “De Eendracht” al wel eens voorbij hebt zien komen, bijvoorbeeld tijdens de opening van de Ulftse kermis. Je herkent onze 45 korpsleden aan de bruine uniformen met gouden accenten en natuurlijk onze witte slobkousen. Maar ook als je luistert, kun je ons goed herkennen. Zo hebben we een typische instrumentsamenstelling, met trommen en trompetters.

Ons achtkoppige bestuur, de acht vendeliers en onze jeugdvendelier herken je aan hun donkerblauwe met witte kleding. Het korps staat onder leiding van Ruben Peters als commandant, Kim Peppelman als Tambour-maître en korpsinstructeur Gerjo Seesink. Gerjo zal je zeker tegenkomen als je bij ons komt spelen, want hij zorgt er samen met Colin Janssen voor dat de (jeugd)opleiding goed verloopt.

Kom je bij Schutterij “De Eendracht” spelen, dan kom je bij een vereniging die echt Ulfts is. In 1920 zijn we opgericht als een van de drie schutterijen in Ulft. Inmiddels bestaan we dus al meer dan 100 jaar, en daar tellen we er graag nog 100 bij op. Hopelijk samen met jou!